Kemisk Peeling

Information om kemisk peeling, glykolsyra, salicylsyra, mjölksyra, mandelsyra

Vad är Glykolsyra?

Posted by Charlotte On 2011-8-24SKRIV EN KOMMENTAR

Glykolsyra är kanske den mest kända av en grupp kemikalier som kallas fruktsyror eller alfa-hydroxy syror (AHA-syror). Det utvinns ur sockerrör, så det kan betraktas som en naturprodukt. Citronsyra från apelsiner och andra citrusfrukter faller också under samma klassificering som glykolsyra.

Glykolsyra används vanligen inom hudvård som en naturlig hudexfoliant och fuktgivare, men det finns många diskussioner om dess effektivitet. Vissa förespråkare av glykolsyra säger att produkter med en koncentration av glykolsyra på mindre än 10% praktiskt taget är värdelösa. Problemet är att många stora kosmetikatillverkare inte säljer produkter med högre koncentration än så. Vissa mindre tillverkare erbjuder dock peelinglösningar med en glykolsyrakoncentration på 10% och högre,

Det går även att få peelingbehandlingar utförda professionellt, med ännu högre koncentration. Läs resten av det här inlägget »

Vad är glykolsyra?

För att förstå hur glykolsyra hjälper mot akneärr, så måste man förstå  sammansättningen av kemikalien i sig. Glykolsyra, som heter ”glycolic acid” eller ”hydroxyacetic acid” på engelska, är den minsta α-hydroxisyran (AHA). Den är färglös och luktfri, och är känd för sin höga löslighet i vatten. Denna kemikalie finns i sockerrör, omogna vindruvor, ananas, och olika meloner. Eftersom den utvinns ur frukter kallas den ofta även för fruktsyra. Den isoleras och extraheras för olika användningsområden inom hudvård.

Eftersom dess inträngningsförmåga i huden är så stark används glykolsyra ofta i professionell kemisk peeling. Det går även att köpa glykolsyra för användning hemma, och många älskar de positiva resultat som de får. Glykolsyra för hemmabruk på 30 ml räcker till 20-30 behandlingar i hemmet och är ofta billigare än en enda behandling på en klinik eller salong. Läs resten av det här inlägget »

\\n